Zo creëer je motivatie op de werkvloer

De tevredenheid van je medewerkers is heel erg belangrijk! Dit gaat namelijk vaak samen met de motivatie die ze hebben tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Je wilt natuurlijk dat er op de meest effectieve manier gewerkt wordt en daarom is het creëren van motivatie op de werkvloer essentieel. Maar hoe doe je dat? We vertellen het je graag!

Feedback

Feedback geven is iets waar je niet omheen kunt in het bedrijfsleven. Om de motivatie en tevredenheid van je medewerkers op peil te houden, is het verstandig om ook positieve feedback te delen. Geef bijvoorbeeld aan waarom ze een bepaalde taak perfect hebben afgerond!

Teamuitjes

Vergeet niet dat de sociale omgeving ook een grote rol speelt op de werkvloer! Zorg er daarom voor dat er eens in de zoveel tijd een teamuitje georganiseerd wordt. Geef medewerkers bijvoorbeeld de keuze om te stemmen op een activiteit. Daarnaast dragen uitjes ook bij aan de teamspirit!

Verantwoordelijkheid

Geef je medewerkers bepaalde verantwoordelijkheden. Zij zullen daardoor ook meer bereid zijn om hun uiterste best te doen! Als je dit niet doet, is er een grote kans dat hun werkplezier, motivatie en betrokkenheid op de werkvloer afneemt. Doordat er bepaalde verantwoordelijkheden aan medewerkers worden gegeven, zullen zij meer initiatief tonen.

Pas het toe

Vind je het lastig om een duidelijk plan te trekken als het gaat om het motiveren van je medewerkers? Dan is het scarf model ideaal! Dit managementmodel laat je zien welke 5 factoren invloed hebben op de motivatie van je medewerkers. Het blijkt namelijk dat medewerkers het meest gemotiveerd zijn als alle factoren een beloning vormen. Dat betekent dat alle performance van medewerkers: Status, Certainty, Autonomy, Relatedness en Fairness op peil moeten zijn.  Online vindt je gemakkelijk hoe je dit model kunt toepassen in jouw bedrijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *