Waar heeft een kind recht op bij het overlijden van de ouders?

Als een van je ouders komt te overlijden dan is dit natuurlijk heel erg verdrietig, naast de rouw is er natuurlijk ook een hoop dat er geregeld moet worden. Zo moet er een uitvaart georganiseerd worden en ook moet er een hele hoop geregeld worden als het aan komt op de erfenis en de bezittingen van de overleden persoon. Dit kan natuurlijk erg lastig zijn, zeker wanneer er een hoop verdriet is en daarom worden families hierin vaak bijgestaan door advocaten of specialisten. Wil je meer weten over waar een kind recht op heeft als een ouder komt te overlijden? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Het bekijken en naleven van het testament

Als iemand komt te overlijden dan komt er natuurlijk een testament vrij waarin staat hoe deze persoon alles graag wilt verdelen. Zijn of haar bezittingen en geld worden dan verdeeld onder de nabestaande en de mensen die in het testament daarvoor zijn aangewezen. Soms kan het zo zijn dat er een kind bijvoorbeeld buiten beschouwing is gelaten, hij of zij heeft dan alsnog erfrecht kindsdeel en dit moet dan doormiddel van een advocaat in Eindhoven worden opgeëist. 

Hulp bij het deel opeisen

Het opeisen van het kindsdeel is een proces wat natuurlijk niet leuk is, maar het moet wel gebeuren als daar behoefte aan is. Het kindsdeel is dan ook een deel van de erfenis waar je als kind op grond van de wet recht op hebt. Dit gaat dan over de wettelijke verdeling of de ouderlijke boedelverdeling. Het gaat er hier om dat je als kind erfgenaam bent en daarom recht hebt op een deel van de erfenis, soms is dit alleen niet direct opeisbaar. De wet bepaald wanneer dit opgeëist kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *