Unieke vakantiebestemming

Sardinië

Het eiland bij Italië genaamd Sardinië is een unieke vakantiebestemming, prachtige stranden met helder blauw water en intieme baaien. Maar ook prachtige landschappen en oude plaatsjes, bezienswaardigheden zijn er meer dan voldoende om te zien. Het is het tweede grootste eiland van de Middellandse Zee, de kustlijn is maar liefst 1850 kilometer lang en heeft zeer veel witte stranden en mooie baaitjes. Het binnenland van Sardinië wordt gekenmerkt door laaggebergte en heuvelachtig grasland, grasland bedekt met rozemarijn, dwergeiken en cactusvijgen. Het eiland is door de eeuwen heen in handen geweest van zeevarenden volkeren.

Oostkust van Sardinië

Ben je een liefhebber van ongerepte stranden waar niet veel mensen komen, dan kun je niet om de Golf van Orosei heen. Een betoverende kustlijn met zeegrotten en hoge kalksteen kliffen, in de havens huur je een boot om de verschillende stranden en baaien te ontdekken. Tussen de prachtige groene kliffen en het helderblauwe water ligt het witte zand van Cala Luna, hier kun je heerlijk snorkelen en duiken. De zuidkust van Sardinië wordt veel minder bezocht, maar de regio heeft ook prachtige uitgestrekte stranden. Sommige stranden worden omringd door dichte bossen en hoge bergtoppen, Villasimius is het vissersdorpje met gezellige straten en pleinen. 

Sardinië

Veel mooie dorpjes en steden

Sardinië kent veel mooie dorpjes en steden, het is verdeeld in acht provincies. Iedere provincie heeft ieder zijn eigen prachtige steden en leuke dorpjes, dorpjes met mooie bezienswaardigheden en een eigen geschiedenis. Het dorpje Castelsardo is een middeleeuws dorpje wat bovenop een vulkanische rots ligt, het dorpje is bekend om zijn handwerk traditionele ambacht en weefkunst. Leuke winkeltjes met tapijten, keramiek en vele souvenirs van onder andere suiker. Net buiten de stad vind je de opmerkelijke olifantenrots. Ook erg leuk om te doen is een boottocht naar de grot van Neptunus, een fiets huren om de mooiste stranden te ontdekken kan natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *