Tips voor het zoeken naar een baan na een lange afwezigheid van het werkveld

Er zijn uiteenlopende redenen waarom mensen een pauze (moeten) nemen van hun werk. Of het nu gaat om het opvoeden van een kind, ziekte, een wereldreis, of een langere afwezigheid van het werkveld om voor bejaarde ouders te zorgen – ongeacht de omstandigheden van een langdurige afwezigheid, wanneer het weer tijd is om naar het werk te gaan, is belangrijk dat jij je volledig in je element voelt. Om als werkzoekende een langdurige afwezigheid te boven te komen, hebben we hier enkele handige tips op een rijtje gesteld.

Verfris je expertise

In de snelle, veranderende wereld van vandaag veranderd het werkveld in een flits. Na een langere afwezigheid kan het zijn dat je vaardigheden ietwat roestig zijn, en je wilt natuurlijk voorkomen dat dat de grootste zorg van een werkgever is. Om te laten zien dat je alles aankunt, kun je het besluit nemen om bijscholingscursussen te volgen en vitale branchecertificeringen te halen. Op deze manier kan je aantonen hoe je je vaardigheden aanscherpt zonder in loondienst te zijn en geef je tegelijkertijd aan dat je vastbesloten bent om meer te leren als je in loondienst bent.

Begin opnieuw te netwerken

Een van de belangrijkste manieren om je zoektocht naar een baan te stimuleren wanneer je een lange tijd zonder werk hebt gezeten, is om je weer te verbinden met netwerken die jou aan een baan kunnen helpen. Start bijvoorbeeld met vrienden en sociale kennissen om je voet aan de grond te krijgen. Ben je op gang gekomen, dan ga je verder met collega’s, professoren en professionele contacten die je in het verleden hebt leren kennen. Zelfs al is het jaren geleden, leg uit wat jouw wensen zijn en begin bij te praten onder het genot van een kop koffie of een kopje thee!

Een re-integratietraject

Wanneer werknemers noodgedwongen uitvallen op hun werk, dan kan een re-integratie eerste spoor helpen om specifieke acties te ondernemen om werknemers bij hun laatste werkgever weer aan het werk te krijgen. Mocht de werknemer niet meer kunnen werken bij de huidige werkgever, dan wordt er passend werk gezocht bij een andere werkgever, ook wel de re-integratie tweede spoor genoemd. Als een re integratie tweede spoor mislukt, dan wordt er door het UWV onderzocht welke vervolgstappen er moeten worden ondernomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *