Natuurlijk licht is belangrijk

Iedereen vindt het heerlijk om met een kop koffie en een goed boek in een zonnige woonkamer weg te kruipen. Maar er is meer dan dat. Zonlicht maakt mensen gelukkiger. Hoewel er geen wetenschappelijk onderzoek voor nodig is om dit feit te bewijzen, zijn er een aantal onderzoeken voltooid om te bevestigen wat we al weten: tijd doorbrengen in zonlicht heeft tal van fysieke en mentale voordelen voor de gezondheid. En het gaat niet alleen om mensen gelukkig maken. Het is bewezen dat zonlicht mensen gezond houdt.

Vitamine D

Vitamine D is een essentiële voedingsstof voor de mens. Het draagt ​​bij aan de groei en ontwikkeling van sterke botten en versterkt het immuunsysteem. Een tekort aan deze belangrijke voedingsstof is in verband gebracht met een aantal ernstige gezondheidsproblemen, waaronder borstkanker, depressie, gewichtstoename en hartaandoeningen. Terwijl onderzoekers nog steeds de rol uitwerken die vitamine D-tekort kan spelen bij deze ernstige ziekten, is het duidelijk dat vitamine D een belangrijke voedingsstof is voor het lichaam om goed te kunnen functioneren. Veel mensen realiseren zich niet dat zonlicht de natuurlijke productie van vitamine D door het lichaam stimuleert. Met andere woorden, blootstelling aan zonlicht helpt je lichaam om deze belangrijke voedingsstof helemaal zelf te produceren. Dus tijd doorbrengen in de zon – zelfs als je binnen bent – helpt je lichaam om de hoeveelheid vitamine D aan te maken die het nodig heeft om goed te werken.

Geestelijke gezondheid

Blootstelling aan natuurlijk licht heeft ook een aanzienlijke invloed op jouw geestelijke gezondheid. Van het stimuleren van je humeur tot het verminderen van je risico op psychische aandoeningen, een klein beetje natuurlijk licht kan een grote bijdrage leveren om mentaal fit te blijven. Zoals we eerder vermeldden, heeft de blootstelling van jouw lichaam aan zonlicht een directe invloed op de hoeveelheid serotonine die het produceert. Serotonine is een stemming verhogende chemische stof die verantwoordelijk is voor het  signaleren van gevoelens van geluk en welzijn aan jouw hersenen. Daarnaast kun je uiteraard een hanglamp kopen voor in je woonkamer bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *