Hoe werkt een zwaluwstaart

Hoewel het speciale gereedschappen zijn, hebben zwaluwstaartsnijders een breed scala aan toepassingen. Een zwaluwstaartfrees wordt meestal gebruikt voor het snijden van O-ring groeven in vloeistof- en drukapparaten, industriële glijbanen en gedetailleerd onder snijwerk. Zwaluwstaartsnijders hebben een trapeziumvormige vorm zoals de vorm van een duifstaart. Zwaluwstaarten worden vaak gebruikt om de eigenschappen van een werkstuk te onder snijden of te ontbramen. O-ring zwaluwstaartsnijders worden gehouden aan specifieke normen om een groef te snijden die breder is aan de onderkant dan aan de bovenkant. Deze trapeziumvormige groefvorm is ontworpen om de O-ring vast te houden en te voorkomen dat deze wordt verplaatst. Het ontwerp van de zwaluwstaartsnijder maakt hem breekbaar, pietluttig en zeer gevoelig voor uitval. Bij het berekenen van de klantspecificaties behandelen machinisten zwaluwstaartsnijders vaak als groter dan ze in werkelijkheid zijn vanwege hun ontwerp, wat leidt tot onnodige gereedschapsbreuk. Ze beschouwen de grotere einddiameter van het gereedschap als de kritische dimensie, terwijl de kleinere hals diameter in feite belangrijker is bij het maken van machineberekeningen.

Aangezien de gereedschappen zijn verkleind voor microtoepassingen, vereist hun unieke vorm speciale overwegingen. Wanneer machinisten de ware grootte van het gereedschap begrijpen, kunnen ze echter de breuk tot een minimum beperken en de cyclustijd optimaliseren.

Miniatuuraangelegenheden – Microzwaluwstaarten

Naarmate de trend naar miniaturisatie zich voortzet, ontstaan er meer zwaluwstaarttoepassingen en de noodzaak om de juiste techniek toe te passen bij het verbinden van microschaaldelen en -kenmerken. Er zijn echter verschillende veel voorkomende misverstanden over het juiste gebruik van zwaluwstaarten, wat kan leiden tot meer gereedschapsbreuk en minder-dan-optimale cyclustijden.

Niet profiteren van druppelgaten

Bij veel O-ring toepassingen is het mogelijk om de zwaluwstaartfrees met een druppel gat in de groef te plaatsen. Profiteer van een val gat als het ontwerp van het onderdeel dit toelaat, aangezien dit het gebruik van het grootste gereedschap mogelijk maakt, waardoor de kans op breuk tot een minimum wordt beperkt. Het profiel van de zwaluwstaart bevat een kleine hals diameter achter een grotere einddiameter. Bovendien loopt de fluit door de hals, waardoor de kerndiameter van het gereedschap nog kleiner wordt. Het netto resultaat is dat een anders groter gereedschap meer een microtool wordt. Het koppel dat door de grotere diameter wordt gegenereerd, wordt in feite vermenigvuldigd naarmate het naar de smallere hals diameter gaat. U moet er rekening mee houden dat er een te grote spanning op het gereedschap kan komen te staan, wat tot breuk kan leiden. Bovendien worden de hals diameter en de kerndiameter verder verkleind naarmate de meegeleverde hoek van een zwaluwstaart groter wordt. O-ring zwaluwstaartsnijders hebben een inbegrepen hoek van 48°. Een andere veel voorkomende inbegrepen hoek voor zwaluwstaarten voor algemeen gebruik is 90°.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *