Het ideale plantseizoen

Nemen de tuinkriebels bij jou ook al toe nu het mooier weer wordt? Iedereen is weer geneigd om meer tijd buiten te besteden en daarbij ook in de tuin te duiken. Jouw tuin zal waarschijnlijk ook een klap hebben gehad van de winter en kan misschien wel een opfrisser gebruiken. Tijd dus om die tuin in te gaan en te kijken wanneer je weer kan beginnen met het poten van planten!

De tuin in

Juist wanneer het weer mooier wordt en de zon weer gaat schijnen, krijg je de neiging om je tuin weer op te knappen en planten te poten. Ondanks dat we denken dat juist het voorjaar de tijd is om de tuin in te gaan is niks minder waar. Je kunt namelijk het hele jaar door planten poten, echter het verplanten is wel gebonden aan bepaalde periodes. 

De juiste periode om te verplanten

Het beste wat je kunt doen, wanneer planten of bloemen nog een zaadje of bolletje zijn, is om deze allereerst in een kleine pot te zetten. Hiermee kun je het beste in de herfst beginnen en de potten op een warme plek binnen zetten. Hierdoor krijgen ze de kans om te groeien, waarna je deze aan het begin van de lente kunt verplanten. Aan het begin van de lente zijn planten namelijk rustig en hebben deze de minste kans op schade. 

Extra zorg

Op het moment dat je planten in de tuin gaat plaatsen is het belangrijk om hier net wat meer zorg aan te geven. Hetzelfde geldt voor het gazon wat je met tuinmachines in Dronten hebt gesnoeid. Ben je nog op zoek naar de juiste tuinmachine? Kijk dan eens bij Prins Groentechniek. Na het snoeien kun deze planten extra verzorgen door bijvoorbeeld wat meer water te geven en op een zonnige plek neer te zetten. Ook wanneer er weer vorst of storm is, is het belangrijk dat je deze planten beschermd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *