Hardloop begeleiding tips voor een marathon!

Hardlopen is voor en voor iedereen! Er is niets laagdrempeligers dan hardlopen. Je trekt je hardloopschoenen aan, je gaat naar buiten en je doet een rondje. Lekker in de buitenlucht je hoofd leeg lopen. Maar hardlopen is meer dan alleen je benen vooruit zetten. Zeker als je naar een doel gaat toewerken. De hardloop begeleiding van This is Running is erop gericht dat je beter gaat leren hardlopen. Met een betere houding en een techniek. Onze hardloopcoach is deskundig en ervaren en weet de juiste begeleiding te geven.

De hardloop begeleiding van This is Running is gericht op het trainen van hartslag. Aan de hand van het gekozen doel van de hardloper gaat onze hardloopcoach aan de slag om de hardloper naar dit einddoel te brengen. Dat doet hij door een intensief en persoonlijk traject aan te gaan met de hardloper. Alvorens het traject start wordt er allereerst een veldtest gedaan om de juiste hartslagwaardes te bepalen. Hiermee gaat de hardloper heel intensief mee trainen. Dit is de basis van het programma.

De hardloopcoach begeleidt de hardloper op diverse manieren tijdens de hardloop begeleiding. Zo is hij verantwoordelijk voor de intervaltraining die hij met de hardloper diverse keren tijdens het traject doet. Hij zet de training uit en begeleidt de hardloper gedurende deze training door hem of haar te motiveren. Zodat de hardloper zijn maximale kunnen laat zien tijdens de training. Hierdoor wordt de hardloper sterker, sneller en stimuleert hij zijn VO2max.

Naast de begeleide intervaltrainingen heeft de hardloopcoach verschillende keren persoonlijk contact tijdens het traject met de hardloper. Dit om de motivatie hoog te houden tijdens de hardloop begeleiding. En door de hardloper te ondersteunen bij het hardlopen op hartslag. Zeker in het begin, want het hardlopen op hartslag is in het begin wennen. Het is een andere manier van hardlopen. De focus gaat namelijk meer naar het onder controle houden van je tempo.     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *