Ergonomie is belangrijk

Ergonomie is de wetenschap die probeert harmonie te creëren tussen een persoon en zijn werkomgeving. Eindigde je jouw dag ooit voor de computer met het gevoel alsof je was overreden door een vrachtwagen? Dit is waar ergonomie jou kan helpen. Ergonomie streeft naar een gezonde werkomgeving. Ergonomie is de wetenschappelijke discipline die zich bezighoudt met het begrijpen van interacties tussen mensen en andere elementen van het systeem. Het is ook een beroep dat theorie, principes, gegevens en methoden toepast om te ontwerpen om het menselijk welzijn en het algehele prestatiesysteem te optimaliseren. In de werkomgeving helpt ergonomie ook om de productiviteit te verhogen door het ongemak en de productiviteit van de werknemer te verminderen. Zo werd vastgesteld dat de hoeveelheid steenkool die werknemers zouden kunnen scheppen aanzienlijk kan worden verhoogd door de grootte en het gewicht van de schoppen te verminderen. Een slechte houding kan leiden tot vermoeidheid, lage productiviteit, verwondingen aan rug, nek en arm.

Temperatuur en vochtigheid

Er werd vastgesteld dat mensen kunnen functioneren onder een breed bereik van temperatuur en vochtigheid, de prestaties op het werk worden nadelig beïnvloed als de temperatuur en vochtigheid buiten een zeer smal bereik vallen. De comfortband hangt af van hoe zwaar het werk is. Hoe zwaarder het werk, hoe lager het comfortbereik.

Ventilatie

De kantoren moeten ruim zijn met de juiste koelsystemen. Er moet voldoende ruimte tussen meubels worden aangehouden om opstoppingen te voorkomen. Indien mogelijk moet er een afzuigsysteem aanwezig zijn om onaangename en schadelijke geuren te verwijderen, die erg afleidend en gevaarlijk zijn voor arbeiders / werknemers. Bovendien kan lucht, tenzij rook en stof periodiek worden verwijderd, oud en vervelend worden. Ben jij op zoek naar een documenthouder? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!

Verlichting

De hoeveelheid benodigde verlichting hangt af van het soort werk dat wordt uitgevoerd. Als het werk een hogere precisie, detail en nauwkeurigheid vereist, is des te hoger het verlichtingsniveau dat vereist is voor adequate prestaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *