Een oldtimer onderhouden

Heb jij een oldtimer in je bezit? Houd deze dan in topconditie. Oldtimers kunnen pracht exemplaren zijn als deze goed worden onderhouden. Je mag bijna van geluk spreken als jouw oldtimer nog de weg op kan en deze het nog doet. Maar hoe je deze het beste onderhoud leggen wij jou uit!

Kennis

Een oldtimer is niet zomaar een auto. Het zijn auto’s waar je meer aandacht aan moet schenken en waarbij je de kennis moet hebben om goed te kunnen handelen. Elke oldtimer heeft andere onderdelen en werkt anders. Zorg er daarom voor dat je de kennis hebt om de auto te kunnen onderhouden.

Wassen en polijsten

Bij een oldtimer is het niet alleen belangrijk dat je deze wast, maar ook dat je deze polijst. Voor het wassen van de auto kun je normale auto shampoo gebruiken. We raden je aan om dit met een zachte borstel te doen, waardoor al het vuil verwijderd wordt en je auto niet wordt beschadigd. Na het wassen van de auto kun je de auto gaan polijsten. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt dit natuurlijk ook uitbesteden. Bij het polijsten van de auto wordt er een beschermlaag aangebracht waardoor de auto nog beter bestand is tegen omgevingsfactoren. 

Auto stralen

Op het moment dat je auto zo erg is aangetast dat wassen en polijsten geen zin heeft, kun je ook kiezen voor auto stralen door een straalbedrijf. Bij het stralen van de auto worden verf en roest resten verwijderd. Hierbij wordt de auto dus volledig verontreinigd, waarna er een nieuwe lak overheen kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *