Een houten trap renoveren? Zo doe je dat!

Ben jij van plan om jouw houten trap een nieuwe look en feel te geven? Dan weet je vast en zeker dat de make-over van de trap vele mogelijkheden kent. En dit doe je niet voor niets, want een traprenovatie kan zorgen voor een enorme verandering van het uiterlijk van de woning. Daarbij geeft het je zelfs de kans om de waarde van het huis te verhogen. In dit artikel geven we enkele handige tips om jouw houten trap het pronkstuk van je huis te maken!

Een nieuwe glans? Ga aan de slag met verf

Bent u op zoek naar een goedkope manier om jouw trap nieuw leven in te blazen? In veel gevallen heb je niet veel meer nodig dan een pot verf! Mochten jouw oude traptreden nog in goede staat verkeren maar net dat likje verf missen, ga dan aan de slag met speciale houtverf om de trap te voorzien van een nieuwe esthetiek. Bovendien kan je jouw creativiteit de vrije loop laten gaan en met leuke, geometrische ontwerpen een uniek tintje aan de trap geven. Zo verander jij je houten trap in een meesterwerk van geschilderde kunst!

Verwijder het oude tapijt

Wil je de trap renoveren, dan kan het veranderen van het tapijt voor een hoop verfrissing zorgen. Verwijder het oude tapijt en ga aan de slag met een nieuwe kleur. Daarbij kan het handig zijn om voor een materiaal te kiezen dat vuilafstotend is. Het is uiteraard ook mogelijk om het tapijt achterwege te laten en de houten trap opnieuw af te werken. Laat de trapplanken opnieuw stralen door het hout te schuren, beitsen en afwerken. Dit kan je gemakkelijk zelf doen en is een geweldige manier om een frisse look te verwezenlijken. Wil je de traprenovatie liever aan de expert overlaten, kijk dan eens op traprenovatie prijzen om meer informatie op te vragen. Zo kom je er eenvoudig achter wat de kosten van de traprenovatie zijn, of het nu gaat om het installeren van nieuwe trapleuningen of nieuwe overzettreden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *