Dit is waarom je kiest voor een dekbed gemaakt van schapenwol

Wat is er eigenlijk zo belangrijk aan beddengoed van wol, vraag je? Al eeuwenlang is schapenwol een ontzettend populair materiaal voor natuurlijke matrassen, kussens, dekbedden en andere soorten beddengoed. De isolerende eigenschappen en de mogelijkheid om het lichaam te helpen met het reguleren van de temperatuur zijn een van de redenen dat de vraag zelfs vandaag de dag nog groeiende is. Het is duidelijk waarom dit het geval is, als je de voordelen van deze natuurlijke vezel kent. Lees dus snel verder om hierover meer te weten te komen.

In een diepere slaap kunnen vallen

Dekbedden en andere soorten beddengoed die gemaakt zijn van schapenwol zijn natuurlijk zacht, duurzaam en huisstofmijt bestendig, en zorgen ervoor dat mensen een betere nachtrust tegemoet gaan. Wanneer je slaapt met een Texeler dekbed, gemaakt met echte Texelse schapenwol en waddendons, dan weet je vrijwel zeker dat je jouw slaapkwaliteit zal verhogen, ongeacht het seizoen! Verschillende wetenschappelijke studies hebben zelfs bewezen dat wollen beddengoed kan helpen om slaapstoornissen te verhelpen en je kan genieten van een langere duur van de heilzame REM-slaap, de diepe slaap die jou in staat stelt om uitgerust wakker te worden.

Schapenwol is dier- en milieuvriendelijk

Of je nu gaat voor schapenwollen dekbed, een vloerkleed van schapenvacht of liever een comfortabel paar schapenwollen sloffen wilt hebben, je koopt een product dat voorzien is van een natuurlijke, hernieuwbare vezelbron. Sterker nog, schapenwol is een van de meest duurzame materialen is producten zoals kleding en beddengoed. Daarnaast is het van belang dat de meeste schapen jaarlijks worden geschoren. Scheren houdt de schapen namelijk koel in de warmere maanden en kan het risico op parasitaire besmetting en ziekten beduidend verminderen. Bovendien kan scheren van de schapenvacht helpen het risico te verlagen dat een schaap vast komt te zitten, waardoor ze kwetsbaar worden voor aanvallen van roofdieren. Kortom, schappen gedijen bij een geschoren vacht, zolang dit op het juiste moment wordt gedaan aan de hand van een diervriendelijke methode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *