De lichamelijke voordelen van Dry Needling

Dry Needling is onderdeel van fysiotherapie en is het inbrengen van een acupunctuurachtige naald in bepaalde triggerpoints van het lichaam. Hierdoor ontspannen de spieren, wordt de doorbloeding gestimuleerd, worden ontstekingen verminderd, en lokt het een genezingsreactie uit. Bovendien verbetert deze behandeling ook de zenuwcommunicatie en wordt het vrijkomen van de natuurlijke pijnbestrijders van het lichaam geactiveerd. In dit artikel nemen we de twee noemenswaardige voordelen van dry needling met je door.

Biedt snelle verlichting van de pijn

Wanneer mensen last hebben van triggerpoints, een klein gebied van strak geknoopte spiervezels, kan dit probleem zich voordoen in elk deel van het lichaam, van lage rug- en nekpijn tot gewrichtspijn en overbelastingsblessures. Deze pijn kan worden verminderd als de knoop zich kan ontspannen en de bloeddoorstroming verbetert. Een verbetering van de doorbloeding betekent namelijk dat pijnlijke zure afvalstoffen worden afgevoerd, terwijl de spieren tegelijkertijd nieuwe zuurstof en voedingstoffen krijgen die hard nodig zijn om te genezen. Door dit verschijnsel ervaren veel patiënten na slechts één dry needling-sessie al vermindering van lokale en wijdverspreide pijn. Het behandelplan hangt echter af van de ernst van de zaak en het aantal triggerpoints.

Verlichting en verbetering van chronische pijnklachten

Dry needling kan helpen bij het verlichten van twee chronische pijnaandoeningen, namelijk myofasciaal pijnsyndroom en fibromyalgie. Wanneer triggerpoints zich ontwikkelen in de fascia, een vel bindweefsel dat al jouw spieren, zenuwen, bloedvaten en organen omringt en ondersteunt, dan is er sprake van myofasciaal pijnsyndroom. Voor deze chronische pijnaandoening behoord dry needling tot een van de beste behandelingen. Een andere chronische pijn die kan worden verbeterd met dry needling, is fibromyalgie. Deze aandoening veroorzaakt wijdverspreide pijn en gevoeligheid in de spieren, en beïnvloedt de manier waarop men beweegt, wat kan leiden tot vastzittende spiervezels.

Ben je nieuwsgierig in wat een dry needling-sessie voor jou kan betekenen of heb je specifieke vragen over de behandeling? Neem dan gerust contact op met Groepspraktijk Risdaele, waar een enthousiast team van specialisten voor je klaar staat om een individueel behandelplan te creëren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *