De lekkerste wereldkeukens

Met welke wereldkeuken ben jij bekend? Misschien dat je al een favoriet hebt. Door globalisering hebben steeds meer landen verschillende soorten wereldgerechten beschikbaar. Ook in Nederland merken we dat er meer en meer restaurants zijn met verschillende keukens. De lekkerste en populairste wereldkeukens hebben we voor je opgesomd!

Thailand

Een hele bekende keuken waar je je vingers bij af likt. Thailand staat bekend om de verse en kruidige ingrediënten, waardoor het een explosie van smaken is in je mond. Denk hierbij vooral aan rijstgerechten zoals Pad Thai en de diverse soorten curries. 

Italië

Ook een keuken die van vele Nederlanders een favoriet is: de Italiaanse keuken! Je herkent de Italiaanse keuken aan de pizza’s en pasta’s. Zelfs in de kleinste landen in de wereld is de Italiaanse keuken actief. Denk bijvoorbeeld aan de tagliatelle Bolognese of spaghetti carbonara. Naast de hoofdgerechten kun je in de Italiaanse keuken natuurlijk ook panna cotta en tiramisu vinden. 

Japan

Ook Japan is een keuken die volledig in de westerse wereld geïmplementeerd is. Het bekendste Japanse gerecht – ook in Nederland – is toch wel echt de Sushi. Waar dit in Japan een culinair hoogstandje blijft, wordt het hier aangeboden in all-you-can-eat restaurants. Naast de bekende sushi gerechten kun je de Japanse keuken ook herkennen aan de misosoep en teriyaki-gerechten!

China

De Chinese keuken is eigenlijk al niet meer weg te denken uit Nederland. De wereldkeuken is al lange tijd actief binnen de Nederlandse grenzen en Nederlanders bestellen maar al te graag de bami- of nasi gerechten. Maar ondanks dat we de Chinese keuken hieraan herkennen is deze keuken enorm Europees-Chinees. De echte chinese keuken bestaat uit verschillende gerechten uit diverse regio’s. Zo is er een kantonese keuken en de Szechuan Keuken. 

In de keuken

Al deze gerechten worden natuurlijk in een grote keuken gemaakt. Deze keuken moet aangepast zijn op de soort wereldkeuken en apparaten die hiervoor nodig zijn. Uiteraard is het belangrijk dat deze keuken goed onderhouden wordt door een grootkeuken monteur. Wil jij nog voor lange tijd deze heerlijke wereldgerechten maken? Zorg voor goed onderhoud en kijk bij Service Equipe Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *