3 Tips voor schoenen kopen met kinderen

We begrijpen het. Kinderschoenen passen neemt zijn tijd en het wordt nog erger als je groeiende voeten om de paar maanden opnieuw moet voorzien van een nieuw paar! Een van de belangrijkste dingen die je voor de ontwikkeling van jouw kinderen kunt doen, is ervoor zorgen dat de schoenen goed passen. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om te begrijpen hoe een kinderschoen moet passen – niet te strak en niet te los. In dit artikel stellen we je voor aan enkele handige tips om de perfecte schoenmaat te selecteren.

1. Ga shoppen in de namiddag

Waarom zou je niet kunnen winkelen voor nieuwe schoenen in de ochtend, vraag je? Naar verloop van de dag zullen de voeten van je kind namelijk ietwat opzwellen, waardoor je de meest nauwkeurige meting voor elkaar kunt krijgen later op de dag of in de avond. Als je geen rekening houdt met de zwelling van de voeten, dan kunnen ze wellicht verstikkend klein zijn als je kind aan het spelen is. En dat is natuurlijk niet goed voor de voetontwikkeling. Kortom, verreweg de beste manier om de voet te meten is in een staande positie, wanneer de voet het meest uitgestrekt is.

2. Geen inloopperiode aan de pas

Het passen van babyschoenen is niet hetzelfde als het passen van enkelscheurende hoge hakken, wat betekent dat de schoenen direct goed moeten passen. Daar waar schoenen die net iets te groot zijn, het lopen van je kind belemmeren, kunnen te kleine schoenen de voeten knellen en de ontwikkeling van de voeten schaden. Het is dus belangrijk om schoenen te vinden die comfortabel zijn vanaf het moment van aanschaf.

3. Werk met de duimmaat

Voor een nauwkeurige meting van de schoenen van je kind, ga je aan de slag met je duim! Je gebruikt je duim namelijk om verschillende belangrijke metingen te doen, zoals de enkelsteun, de breedte van de schoen en de hielgreep. Je duim moet precies tussen de hiel en de achterkant van de schoen passen. Bovendien moet er duimruimte zijn tussen de enkel en de schoenen, om te kunnen voorkomen dat er blaren of pijn ontstaan.

Deze tips kunnen jou en je kind helpen om de correcte schoenmaat te vinden, zodat je ook met een gerust hart online kan zoeken naar leuke schoenen. Kijk voor de leukste kinderschoenen op Shoekers en ontdek topmerken voor aantrekkelijke prijzen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *